Bulletin k utkání #24
Předvýběr.CZ Florbal MB - FBC 4CLEAN Česká Lípa
Nedělní domácí šlágr s Vítkovicemi jsme o gól prohráli

Nedělní domácí šlágr s Vítkovicemi jsme o gól prohráli

První říjnový týden se superligovému týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nepovedl. Po čtvrteční prohře 3:4 v prodloužení v Praze proti Spartě se týmu nedařilo ani v neděli v domácím prostředí. V repríze jarního semifinále padl s Vítkovicemi 5:6.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:6 (3:2, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Sládek (Besta), 14. Vařecha (Delong), 20. Zoufalý z trestného střílení, 37. Vařecha (Zakonov), 52. Tomašík (Delong) 1. Molkka, 2. Zubek (Palčinský), 23. Zubek (Palčinský), 40. Palčinský (Zubek), 49. Palčinský (Pažák), 49. Gattnar (Sidunov). Rozhodčí: Drápal. Pospíšil. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváků: 256.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Eliáš, Suchánek, Hemerka, Feigl, Zakonov, Lankinen, Fořt - Sládek, Tomašík, Lund - Delong, Beneš, Bergman - Holásek, Zoufalý, Besta - Vařecha.

Boleslavskému týmu se vůbec nepovedl vstup do zápasu a po 105 vteřinách už ztrácel 0:2 po gólech Molkky a Zubka. 

Obrat se podařil díky trefám Sládka, Vařechy a Zoufalého z trestného střílení ještě do první pauzy, ale domácí hráče to neprobralo, ani nepoučilo.

Celý zápas se nesl v duchu mnoha jednoduchých technických chyb, což se propisovalo do podivného tempa zápasu. Zubek ve 23. minutě vyrovnal na 3:3. 

Ve 33. minutě už domácí slavili čtvrtý gól, ale rozhodčí Drápal jej vzápětí odvolal kvůli svému předčasnému hvizdu. Místo branky nařídil trestné střílení, k němu se znovu postavil Zoufalý a tentokrát neproměnil. 

Přesto se domácí dostali do vedení 4:3 po druhém Vařechově zásahu v utkání. Ještě do druhé přestávky srovnal Palčinský na 4:4.

Klíčové zásahy si Vítkovice připravily do 49. minuty, kdy v rozmezí 15 vteřin rozhodly zápas díky další trefě Palčinského a brance Gattnara. 

Domácí už zvládli jen snížit, Tomašík korigoval v 53. minutě na konečných 5:6 z boleslavského pohledu. 

Zpět na úvod