Bulletin k utkání #21
Pohár ČF: Předvýběr.CZ Florbal MB - FBC Liberec
Boleslav - Liberec 15:2, pohárová demolice soupeře

Boleslav - Liberec 15:2, pohárová demolice soupeře

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vstoupil do vrcholové části Poháru Českého florbalu demolicí soupeře. V domácím prostředí zvítězil nad FBC Liberec 15:2, když si svůj náskok budoval soustavným náporem po celé utkání. Za týden v neděli 18. srpna se Bolka představí v dalším pohárovém utkání v Českých Budějovicích na hřišti účastníka první ligy.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec 15:2 (4:0, 8:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 7. Sládek (Fořt), 7. Čermák vlastní, 13. Besta (Feigl), 19. Delong (Vařecha), 22. Lund (Suchánek), 23. Hemerka, 24. Suchánek (Tomašík), 25. Besta (Hemerka), 29. Vařecha (Tomašík), 35. Vařecha (Beneš), 38. Zoufalý (Gašparík), 40. Feigl (Holásek), 50. Holásek (Besta) - 53. Valeš (Vlk), 55. Kučera (Trčka). Rozhodčí: Baloun, Jelínek. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváků: 138. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer: Zoufalý, Feigl, Fořt, Suchánek, Punčochář, Eliáš, Hlušička - Gašparík, Hemerka, Besta - Sládek, Tomašík, Lund - Delong, Beneš, Vařecha - Holásek, Bergman. 

Úvod pohárového zápasu se nesl v duchu příležitostí na obou stranách, ale góly dávali jen domácí. Skóre otevřel v sedmé minutě Sládek a hned po 34 vteřinách si kuriózní vlastní branku dal Čermák. Boleslav do první pauzy zvýšila až na 4:0 a zápas definitivně zlomila ve druhé části, v níž se utrhla až do náskoku 12:0. 

Liberec se dostal ke slovu až v závěrečných deseti minutách, kdy zkorigoval stav na 2:15 ze svého pohledu. O patnáct boleslavských tref se podělilo deset střelců, mladý útočník Vařecha nastřílel hattrick. 

Vrcholová část pohárové soutěže bude pro Bolku pokračovat v neděli 18. srpna v Českých Budějovicích a ve středu 28. srpna v Chomutově. Mezitím čekají Mladou Boleslav tři přípravné zápasy ve Švédsku. 

Hodnocení trenéra Joonase Naavy

„Před naším utkáním jsem se byl dívat na Czech Open, kde mi tempo zápasů přišlo nižší než to naše. Jsem opravdu spokojený s tím, jak jsme dnes dvě třetiny hráli. Líbilo se mi, jak jsme se na hřišti prezentovali. V posledních deseti minutách jsme trochu ztratili soustředění - není to jednoduché, když vedete 14:0.“

Zpět na úvod