Bulletin k utkání #23
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice
V semifinále Champions Cupu se Bolka utká s Nokianem

V semifinále Champions Cupu se Bolka utká s Nokianem

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav už zná semifinálového soupeře v IFF Champions Cupu. Úterní los mu přisoudil finský Nokian KrP. Bolka začne doma, úřední termín je stanovený v období od 28. října do 3. listopadu. Odveta ve Finsku bude na programu mezi 11. a 17. listopadem. Termíny budou upřesněny. „Z losu jsem nadšený,“ neskrývá boleslavský kouč Joonas Naava, kterého tak čeká souboj proti krajanům.

„Do Finska se vždy vracím rád, takže jeden výlet navíc je moc fajn. A zároveň pro nás v Bolce bude příjemné přivítat finského soupeře. Co se týče Nokianu, je to možná ten nejtěžší soupeř, na kterého jsme mohli narazit. F-Liigu začal velmi dobře, zatím neprohrál, i když čelil především soupeřům ze špičky tabulky,“ říká trenér Bolky.

Zároveň Naava připomíná stoprocentní bilanci Bolky v této sezoně proti soupeřům vedeným finskými trenéry: „Zatím nám vyhovovalo, pokud měl protivník kouče z Finska, což byl případ Växjö, Thurgau i Zugu, takže samozřejmě chceme na tuto sérii navázat.“

A oslí můstek najdeme i mezi čtvrtfinálovým a semifinálovým soupeřem. „Syn hlavního trenéra Zugu Jarkka Rantaly Joona je kapitánem Nokianu, takže určitě bude mít informace o našem způsobu hry ve čtvrtfinále,“ nepochybuje Naava. 

Současný boleslavský kouč se utká i s řadou svých bývalých svěřenců, které vedl při působení u finského juniorského národního týmu v letech 2015 a 2017. Obě družstva tehdy vyhrála světový šampionát. „V Nokianu působí právě Joona Rantala a také Eemil Ukkonen, Mikko Laakso, Joonatan Kovanen, Olli Kinnunen a Miro Tuomala,“ vyjmenovává Naava. 

Boleslav podle něj půjde do semifinále sebevědomě. „Víme, že máme šanci se dostat i do finále, ale bude to velmi těžké, což samozřejmě koresponduje s tím, že v pavouku zůstávají již jen čtyři nejlepší týmy. Budeme znovu chtít spoléhat na skvělou podporu od našich fanoušků a fanynek, kteří v prvním utkání zažehnou náš plamen, což bude pro soupeře velmi těžké. Věřím, že pokud ze sebe všichni dokážeme dostat maximum, tak máme na to, abychom semifinále zvládli,“ dodává Naava. 

Zpět na úvod